Badeværelse

25 stilfulde badeværelsesmøbler
Renovering badeværelse - hvad koster det
Vælg gulv i badeværelse

Mere om Badeværelse

Badeværelse med vinduesvæg

%term:name

Find mere inspiration

Inspiration og gode råd til dit badeværelse

Et nyt badeværelse er dyrt - uanset om du bygger det fra bunden eller renoverer et eksisterende. Faktisk koster et badeværelse cirka mellem 20.000 kr. pr. m2 og 60.000 kr. pr. m2 at bygge afhængigt af en masse faktorer såsom materialer, størrelse og dine egne håndværksmæssige evner. Det er dyre m2, og derfor kan det også betale sig at have en klar vision og plan, inden du går i gang. Det har vi prøvet at gøre lidt nemmere for dig at opnå. Derfor har vi samlet både konkrete bygge- og renoveringsråd, en masse inspiration i form af smukke badeværelser og billige måder at forny dit eksisterende badeværelse. Der er altså noget for enhver smag og ethvert budget på denne side.    

Flot inspiration til badeværelset

Indledningsvist gælde det om at finde den stil, du drømmer om, og det er lettere sagt end gjort. Man kan både være til rene linjer og rustik hygge på badeværelset, og derfor kan det være svært at vælge. Begynd derfor med at kigge på resten af boligen. Badeværelset skal jo passe ind i den sammenhæng. Derefter er det bare at gå på opdagelse i de mange smukke og inspirerende badeværelser, som du blandt andet kan se her: Find dit nye badeværelse

Byg eller renovér et badeværelse

Når du har fundet drømmebadeværelset, melder realiteterne sig ofte, og så er du nødt til at tilpasse drømmen til budgettet. Måske bliver det ikke marmorgulve, men i stedet et smukt vinylgulv i badeværelset. Lad være med at lade det slå dig ud, men vær fleksibel. Nogle ting er måske ufravigelige, mens andre sagtens kan gøres mere budgetvenlige uden, du mister det overordnede look. Der er også penge at spare, hvis du selv kan gøre en del af arbejdet og ved, hvad du laver. Du behøver ikke nødvendigvis være håndværker for at gøre noget af arbejdet selv. Du kan fx sagtens være projektleder eller selv rive det gamle badeværelse ned. Du skal blot huske, at en stor del af arbejdet i badeværelset ifølge lovgivningen skal udføres af autoriserede håndværkere, og det kan koste dyrt at forsøge at omgå det. Vi har samlet 7 ting du skal vide før du renoverer dit badeværelse her!

De små forandringer i badeværelset

Dit badeværelse er måske ikke det rum, hvor du tænker mest over indretningen. Dit badeværelse er jo ikke et sted, du opholder sig og skal vel egentlig bare være rent. Sådan er der rigtig mange mennesker, der har det deres badeværelse, men hvis du tænker nærmere over det, er dit badeværelse det rum, hvor du starter og slutter din dag. Det er på dit badeværelse, at du har dagens første og dagens sidste tanker, så det kan være en god idé, at dit badeværelse har en positiv og rar stemning. Lidt pynt og specielle ting på dit badeværelse giver lidt ekstra. Det kan være alt fra et pænt bord, et specielt armatur eller noget pænt på væggene, der gør dit badeværelse hyggeligere og pænere, så der bliver skabt en god stemning, når det er i brug. Ofte kan det, at give dit badeværelse et personligt præg, øge glæden ved rummet. På den måde bliver det dit badeværelse og ikke bare et anonymt brugsrum i din bolig. Fx i artiklen 9 billige måder at pifte badeværelset op kan du finde tips til små billige ændringer, der gør en stor forskel i badeværelset. 

Gør det lille badeværelse større

Det lille badeværelse har nogle helt særlige udfordringer: Der skal både findes opbevaringsplads, tilføjes personlighed og ja … Så vil du sikkert gerne kunne vende dig uden, at du fejer alt ned fra hylderne. Derfor kræver et lille badeværelse opfindsomhed og forståelse for pladsudnyttelse. Ofte kan det godt betale sig, at bruge lidt ekstra på specialbyggede løsninger, der tager højde for lige præcis dit badeværelses udfordringer. Derfor er m2-prisen på små badeværelse også højere end på større rum, hvor man kan købe færdigløsninger. Vi har heldigvis masser tips til det lille badeværelse, som vil få dig til at se dit badeværelse med nye øjne og se løsninger fremfor problemer. Se fx vores artikel: Gør det lille badeværelse stort